Felvérteznék a tanárokat a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben

 

A Humusz Szövetség ingyenes, 18 órás képzést indít felső tagozatos és középiskolai tanárok és környezeti nevelők számára. „A képzés célja, hogy felvértezzük a nevelőket a klímaváltozás okozta pedagógiai kihívásokkal szemben” – mondta Merza Péter, a Humusz Szövetség oktatási programvezetője a Duna Család-barát című műsorában.

Hozzátette, a képzés lehetőséget nyújt a tanároknak, hogy tapasztalatokat cseréljenek, illetve arra is, hogy új ismeretanyagot, új módszereket tanulhassanak.


Merza Péter elmondta, a képzés ideje három hétvége, egy alkalommal hatórás munka során dolgozzák fel a témákat.

A képzésen a résztvevők hat témát járnak körbe, többek között szó lesz a fogyasztói társadalomról, a reklámok életünkre gyakorolt hatásáról, illetve arról is, hogyan tudjuk csökkenteni a hulladéktermelést.

A program fontos eleme az egyéni projektfeladat megvalósítása saját terepen. A projekthez a szervezők ötleteket is biztosítanak, de fontosnak tartják a helyi viszonyokhoz való alakítását. Olyan projektötleteket várnak, amelyek növelik az adott intézmény  tudatosságát a fenntarthatóság területén.

A képzés ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni a szövetség honlapján lehet, ahol a képzés részletes leírása is olvasható.