Operatív törzs: Nincs szükség a tömegrendezvények korlátozására

 

Egyelőre nincs szükség arra, hogy a koronavírus miatt bármilyen sport-, kulturális és egyéb, nagyobb tömegeket vonzó rendezvény megtartását korlátozzák Magyarországon – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Cikkünk frissült.

Láng-Bognár Kinga hangsúlyozta, hogy az operatív törzs nem rendelkezett iskolalátogatások szüneteltetéséről és településeket sem zárt le. Kiemelte, hogy Magyarországon továbbra sincs igazolt koronavírus-megbetegedés.


Az aktuális helyzetről elmondta, a 13 órai adatok szerint 82 171 ember fertőződött meg koronavírusban világszerte, közülük 5010-en Európában. A fertőzésbe világszerte 2801 ember halt bele, Európában 14-en. Világszerte több mint 33 ezren felépültek a betegségből, Európában 44-en.

Magyarországon 18 ember van kórházi karanténban. A repülőtereken 3366 embert ellenőriztek, közülük 284-et ma. Kínából közvetlenül vagy átszállással Magyarországra érkezők száma 1630 fő – tudatta.

A szóvivő beszámolt arról is, hogy a két zöldszámra nagyon sok hívás érkezett, és a koronavirus@bm.gov.hu e-mail-címre is folyamatosan érkeznek a levelek, és mindegyikre válaszoltak. Láng-Bognár Kinga emlékeztetett, hogy a kormány döntése értelmében a patikákat el kell látni szájmaszkokkal.

A büntetés-végrehajtási intézetben gyártott maszkok kiszállítását folyamatosan végzi az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a gyógyszertárakba. Egyöntetű orvosi vélemények alapján egészséges embernek nem kell szájmaszkot hordania – tette hozzá. Elmondta azt is, hogy a február 2-án a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága újranyitotta debreceni gyárát, a szájmaszkok gyártása azóta is folyamatos.

A címlapfotó illusztráció.