Kibővítette a meglévő intézkedéseket az operatív törzs

 

A koronavírus miatt januárban elfogadott 28 pontos akcióterven túli intézkedéseket jelentett be az operatív törzs szerdán Budapesten.

Láng-Bognár Kinga rendőr őrnagy, az operatív törzs szóvivője sajtótájékoztatón közölte, továbbra sem javasolják a fertőzött területekre, főként Észak-Olaszországba történő utazást; azt kérik, az állami fenntartású általános és középiskoláktól, hogy ne szervezzenek kirándulást a fertőzött területekre.

Együttműködésre kérik a szállodák és kiemelt autóutak melletti panziók személyzetét a koronavírusos esetek kiszűrése érdekében. A MÁV, GYSEV nemzetközi járatain fertőtlenítő szereket, testhőmérséklet mérésére alkalmas eszközöket kell biztosítani, illetve a kalauzokat fel kell készíteni a teendőkre.

Rendkívüli tájékoztatási rendet rendeltek el a közmédiában arra az esetre, ha esetleg megjelenik a koronavírus – ismertette. Felhívják a figyelmet arra, hogy aki fertőzött országból érkezik haza és észleli magán a tüneteket, azonnal forduljon telefonon háziorvosához, és ne menjen közösségbe – tette hozzá.