Bezárták a Bitskey uszodát az Észak-Olaszországból hazaérkezett vízilabdázók miatt

 

Elővigyázatosságból meghatározatlan időre bezárták a Bitskey Aladár uszodát Egerben, ahol kedden edzést tartott a hét végén egy észak-olaszországi nemzetközi kupamérkőzésről hazatért helyi vízilabdacsapat – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Mirkóczki Ádám közölte: az észak-olaszországi koronavírus-fertőzésekről vasárnap megjelent első hírek nyomán hétfőn reggel telefonon kért útmutatást a Belügyminisztériumtól, ahol azt a tanácsot kapta: a mérkőzésről hazatért játékosokat és stábtagokat ne engedje be az uszodába. Kedd délután azonban az ÁNTSZ hivatalos állásfoglalásban tájékoztatta a klubot, hogy a csapat visszatérhet a létesítménybe, ahol megtarthatják edzéseiket és a soron következő meccseket is – tette hozzá.

Jelezte: megdöbbenve vette tudomásul, hogy a játékosok és a stábtagok nem estek át laborvizsgálaton. „Bár ez orvosszakmai kérdés, ám az laikusként is nyilvánvaló: kérdőívek alapján nem lehet kizárni annak lehetőségét, hogy az érintettek bármelyike vírushordozó vagy beteg” – mondta Mirkóczki Ádám, közölve: ezt figyelembe véve elővigyázatosságból a létesítmény határozatlan időre szóló bezárásáról döntött.

A címlapfotó illusztráció.