Somogy megyében 18,1 Celsius fokot mértek hétfőn

 

Magyarországon szokatlanul meleg a február. Ma a Somogy megyei Főnyeden volt a legmelegebb, 18,1 fokot mértek. Ez mindössze fél fokkal marad el a huszonkét éves rekordtól. Mindeközben Mátraszentistvánon megteltek a sípályák. Igaz ehhez az kell, hogy folyamatosan hóágyúzzanak – derült ki az M1 Híradójából.

Kaposváron előkerültek a biciklik, sokan pihentek a parkokban, és a játszóterek is megteltek. A tavaszi idő sokakat csábított ki a szabadba. A Balaton partján is élvezték a jó időt a kirándulók.

Felborult a természet is az enyhe idő miatt. Már kinyíltak a tavasz első hírnökei az aszófői Séd-völgyben. A hóvirág és a téltemető virág is előbújt.

Bár nagyon közel volt, nem dőlt meg a melegrekord hétfőn. A Somogy megyei Főnyeden 18,1 Celsius fokot mutattak a hőmérők, ott volt hétfőn a legmelegebb. A napi rekordot egyébként 1998-ban Sellyén regisztrálták, akkor 18,6 fokot mértek.

A téli sportok szerelmeseinek minden adott volt a síeléshez, az enyhe idő nem befolyásolta a pályák működését. Rengetegen voltak a mátraszentistváni síparkban, itt rendezték meg ugyanis a Sí Diákolimpiát, ami szerdáig tart. A versenyre mintegy 350 diák nevezett.

Az előrejelzések szerint az igazi tavasz még várat magára. Bár kitart a februárhoz képest szokatlanul enyhe idő ezen a héten, éjszaka még lesznek mínuszok és a hét második felében is csak maximum 7 fok lehet.