Bakondi: Mintegy 100-120 ezer migráns keresi útját

 

Az M1-en azt mondták: szombaton újabb migránsmenet indulhat Bosznia-Hercegovinából; a migránsok a horvát határnál akarnak tiltakozni.
Bakondi György hozzátette: ismét meglehetősen jó szervezettséggel készülnek politikai nyomásgyakorlásra a migránsok. Megjegyezte, az ötlet nem lehet a sajátjuk, a tüntetés „a nyugat-európai kultúrkörre jellemző”.


„Magukat ngo-knak nevező, félig meddig embercsempész-szervezetek koordinációja látható a háttérben” – mondta. A főtanácsadó közölte: nemrég azt tapasztalta a bosnyák-horvát határ térségében, hogy sok elkeseredett ember van ott. A horvát határon nincs kerítés, de szigorú a határőrizeti rendszer – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az ENSZ 100-120 ezerre becsüli a balkáni útvonalon lévők számát. Ez viszont jellemzően a regisztrált migránsok száma. Azok, akik elkerülték a regisztrációt, akár 10-20 ezren is lehetnek – tette hozzá.

Bakondi György hangsúlyozta: a magyar kormány és hatóságok igyekszenek a főbb mozgásokat, főbb veszélyeket azonosítani, és azokra olyan választ adni, amely a magyar emberek biztonságát garantálja.