Kedvezménnyel szabadult a hajléktalan nő lehetséges gyilkosa

 

Csalás, lopás és rablás miatt többször volt már börtönben az a férfi, aki a gyanú szerint januárban egy XIII. kerületi irodaháznál az utcán megölt egy nőt. Szerdán, elfogása után derült ki, hogy ő sebesíthetett meg életveszélyesen egy hajléktalan férfit is tavaly szeptemberben – közölte az M1 Híradója.

Napra pontosan egy hónapja, január 14-én vertek halálra egy nőt egy XIII. kerületi irodaháznak az oldalában, az utcán. A holttestet járókelők fedezték fel. A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a gyilkos kézrekerítésére.

A nyomozók tanúvallomások és térfigyelő kamerák felvételeinek segítségével azonosították a bűncselekmény feltételezett tettesét, akit szerdán az újpesti Óceánárok utca melletti kiserdőben elfogtak. Elszámoltatásakor kiderült, hogy egy késsel ő sebesíthetett meg életveszélyesen egy hajléktalan férfit is tavaly szeptemberben a Róbert Károly körúti felüljáró alatt.


„A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának nyomozói a férfit halált okozó testi sértés és életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására” – fogalmazott az M1-en Hegyesi Melinda, a BRFK osztályvezetője.

Az ügyészség egyetértett a BRFK-val és indítványt tett a férfi letartóztatására.

„A Fővárosi Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását figyelemmel személyes körülményeire, a cselekmények jelentős tárgyi súlyára. Mindezek alapján kiemelt kockázata van annak, hogy a 39 éves férfi elszökhet, valamint újabb, hasonló bűncselekményt követhet el. Az indítványról a bíróság várhatóan a hét végén dönt” – mondta el Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.

Az M1 értesülései szerint a férfi csalás, lopás és rablás miatt többször volt már börtönben. Úgy tudni, jó magaviselete miatt minden alkalommal kedvezménnyel szabadult.

A címlapfotó illusztráció.