Ismét bővül a Budapest Airport

 

A tavalyi két új biztonsági ellenőrző pont kialakítása után két újabb ellenőrzőpont kiépítését kezdte meg a Budapest Airport. A kivitelezés a nyári csúcsidőszak előtt befejeződik, így ezzel összesen 18-ra nő a biztonsági folyosók száma a repülőtéren – olvasható a Budapest Airport közleményében.

A Budapest Airport két új utasbiztonsági ellenőrző pontot alakít ki a nyári csúcsidőszakig a 2. Terminál B oldalán, ezzel tovább gyorsítva a kötelező repülőtéri ellenőrzésen történő áthaladást. Az új ellenőrzőpontokat a legmodernebb automata rendszerrel szerelik fel, amely az ellenőrzés végén visszaszállítja az üres tálcákat a sor elejére – írták.

Jelenleg a biztonsági ellenőrzést megelőző várakozási idő a legforgalmasabb időszakban is a nemzetközi sztenderdnek számító 15 perc alatt marad, a két új ellenőrzőponttal ez az idő a növekvő fogalom ellenére is fenntartható lesz.


A fejlesztésnek köszönhetően a legforgalmasabb napokon egyidejűleg 18 utasbiztonsági csatornán történhet az induló utasok átvizsgálása – összehasonlításképp: a SkyCourt 2011-es megnyitásához képest ez 50 százalékkal több kapacitást jelent. A Budapest Airport a biztonsági terület bővítését a kereskedelmi területek csökkentésével valósítja meg. A beruházás értéke közel 440 millió forint – közölték.