Szombat délelőtt újra gyülekezni kezdtek a migránsok Kelebiánál

 


Cikkünk frissült.

Ismét megjelentek a migránsok a Kelebiai határnál, az M1 Híradója arról tudósított, hogy délelőtt gyülekeztek az illegális bevándorlók a határátkelő közelében. Az M1 helyszíni tudósítója egy 30 fős csoport megjelenéséről számolt be. Közülük később 27 embert a szerb rendőrök körbe vettek és egy rabszállítóval elvittek.


„Egyikük azt állította, mintegy kétezren tartanak még erre Kelebia irányába, mert állítólag a BBC-ről úgy értesültek, hogy a magyar határ nyitva áll előttük” – hangzott el a helyszínről.

A migránscsoport miatt szünetelt a belépő teherforgalom Tompánál

Biztonsági okok miatt rövid időre szünetelt a belépő teherforgalom a tompai határátkelőhelyen szombat délelőtt – tette közzé honlapján a rendőrség.

A tompai közúti határátkelő belépő teherforgalmi kapuját 10 óra 30 perckor lezárták a magyar rendőrök, mert a szerb oldalon, a kelebiai átkelőhelyen egy migránscsoport jelent meg – írták.

A szerb rendőrök a belépő teherforgalmi sáv közelében őrizték a feltartóztatott csoportot, majd 11 óra 15 perckor elszállították őket, és ezután a teherforgalmi kaput újra megnyitották. A személyforgalomban és a kilépő teherfogalomban nem volt fennakadás – tették hozzá.

A címlapfotó illusztráció.