Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

 

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Rossz látási viszonyokra, sűrű ködre kiemelten keleten, északkeleten, illetve az országban általában a magasabban fekvő hegyvidéki területeken lehet számítani.

(Forrás: OMSZ)


A Dunántúl nagyobb részén jellemzően gyenge intenzitású havazás várható, de nyugat felől a hőmérséklet emelkedésével teret nyer a havas eső. A gyenge havazás napközben a középső országrészre is átterjed.

Jellemzően 3 cm hó valószínű, de a Dunántúli-középhegységben, esetleg a Kisalföld keleti részén, illetve kiemelten a Bakony térségében helyenként 5–8 cm is hullhat.

(Forrás: OMSZ)

A hegyvidéki területeken várhatóan egész nap kitart hó formában a csapadék, de nyugat felől napközben átmenetileg a Dunántúl nagyobb részén fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 0 fok körül, a nyugati határvidéken 5 fok közelében várható. Késő estére általában +1 és -4 fok közé hűl le a levegő – írta a met.hu.