Forralt borral várja látogatóit a Téli Etyeki Piknik

 

„Téli dűnék, forralt bor, Gasztrosétány farsangkor!” Rendszerint ezzel a hívogató felütéssel invitálják a szervezők a gasztronómia és a borok szerelmeseit Budapest szőlőskertjébe, Etyekre, ott is az Újhegyi pincesorra, azaz a Gasztrosétányra – derül ki a közleményükből. 

A Gasztrosétányon rendezik meg ugyanis évente négy alkalommal, évszakonként az Etyeki Pikniket, mégpedig mindig az adott időszak kulturális és szezonális jellegzetességeihez igazodva. Ezen alkalmakkor kinyitnak a helyi pincék és kézművesek, hogy vendégborászaik társaságában megmutassák és kóstoltassák remekeiket: bort, sajtot, sonkát, párlatot, süteményt, csokoládét és még számos finomságot.

A január 18-i Téli Etyeki Piknik a tüzes és gőzölgő italokról, a toros ételekről és a karácsonyi-farsangi időszak ellenállhatatlan édességeiről szólnak. Minden évszakban gyönyörű a Gasztrosétány, de a tél mégis a látogatók egyik kedvence, hiszen ilyenkor különleges hangulatot kölcsönöz a környezetnek a sparhelteken lábosokban és üstökben forralódó bor és tea, a sercegő hurka és kolbász illata, és a gesztenyepörkölő üstök közelébe húzódó utcazenészek muzsikája.


Érdemes tehát január 18-án is Etyekre látogatni, és meglátogatni az újhegyi pincéket és vendégborászaikat, valamint a kézműveseket és megkóstolni a rengeteg helyi finomságot.

A télit követően április 4-5-én, június 13-14-én és szeptember 5-6-án lesznek az Etyeki Piknik következő állomásai.