Havazás, eső, zápor érkezik szombat este

 

Szombaton az északkeleti megyékben folytatódik a borult, párás, helyenként tartósan ködös idő, máshol rövid időre kisüthet a nap. Késő délutántól szórványosan alakul ki eső, havas eső, az ország északkeleti harmadán havazás. A délnyugati és északkeleti megyék kivételével többfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, nyugati szél –írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 3 és 9 fok között várható, de északkeleten csak 0 fok körül valószínű.

(Forrás: OMSZ)

Késő estére -2, +4 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap hajnalban erősen felhős vagy borult lesz az ég több helyen kisebb esővel, záporral, északkeleten havazással, majd az éjszaka második felében az ország nagy részén megszűnik a csapadék, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelre már kevés felhőre számíthatunk.

Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap napközben a többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk főként keleten néhol hózáporral. Az északnyugati, északi szél tovább erősödik, többfelé kell viharos széllökésekre számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 6 fok között várható.

(Forrás: OMSZ)