Rekordmennyiségű élelmiszer gyűlt össze az Adni öröm! akcióban

 

Több mint 327 tonna élelmiszeradomány gyűlt össze a rászorulóknak az idei Adni öröm! akcióban – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar-csoport 23. alkalommal elindított közös kezdeményezésnek eredményeként több mint 31 ezer ajándékcsomagot juttattak el a hátrányos helyzetű emberekhez az ünnep előtt. A csomagok főleg a mindennapokban is fontos termékeket, tésztát, konzervet, rizst, kekszet, lisztet, cukrot és étolajat tartalmaznak.

A karácsonyi gyűjtés jószándékú emberek tízezreinek tette lehetővé, hogy adott pillanatban, az üzletekben, rászoruló társainknak segítséget nyújtsanak, akár csekély összeggel is. A vásárlók felajánlásaiból készített ajándékcsomagokból rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékossággal élő és hajléktalan emberek részesültek” – idézi a közlemény Romhányi Tamást, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetőjét.


A december 12. és 17. között megszervezett karácsonyi gyűjtésben a jótékonysági szervezet közel háromezer önkéntese vett részt, akik 172 Spar és Interspar áruházban fogadták a vásárlók adományait. Az Adni Öröm! 1997 óta tartó történetében idén első alkalommal televíziós kampány is kapcsolódott a kezdeményezéshez – olvasható a közleményben.