Napi ezer adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet Csepelen

 

A hagyományos adventi-karácsonyi szeretetvendégségbe vasárnapig várják a rászorulókat – közölte a karitatív szervezet. Napi ezer adag meleg ételt oszt ki Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet.

A segélyszervezet munkatársai, támogatói és önkéntesei a XXI. kerület Kossuth Lajos utcában osztanak ételt hajléktalanoknak, rossz szociális körülmények között élő családoknak minden nap 11 órától. A meleg étel mellett feldíszített, fűtött sátor és karácsonyi zene is várja a rászorulókat – írták.

Az ételosztásban részt vesz mások mellett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Wolf Kati énekesnő, Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, Berki Krisztián olimpiai és világbajnok tornász, Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó és Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete.


A karitatív szervezet ünnepi segélyakcióit és a rászorulókért végzett egész éves munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni. Az adományvonal egyszeri hívása 250 forint, így négy hívás egy tál meleg ételt jelenthet egy rászorulónak – tették hozzá.

A címlapfotó illusztráció.