Homoszexualitásról tart érzékenyítést diákoknak egy Soros György által támogatott alapítvány

 

Homoszexualitásról, illetve a „szivárvány családokról” tart érzékenyítő tréningeket Pécsen a Soros György által is támogatott Emberség Erejével Alapítvány. A foglalkozásokat 12 éves, illetve annál nagyobb gyerekeknek szervezik. A tréningen például olyan témák is előkerülnek, hogy milyen nehézségekkel szembesülhetnek a gyermeket nevelő homoszexuális szülők. Az alapítvány korábban a migrációról tartott hasonló előadásokat, Soros György alapítványának támogatásával – közölte az M1 Híradója.

Érzékenyítő foglalkozást vagy, ahogy ők hívják, játékos tanórát tartottak hétfőn a pécsi középiskolásoknak, ahová nem engedték be az M1 stábját. A híradónak végül az alapítvány vezetője nyilatkozott, de ő is csak az utcán volt hajlandó interjút adni.

Nyirati András annyit elárult, hogy az elmúlt hetekben legalább 200, általános és középiskolás korú gyereknek tartottak – mint fogalmazott – emberi jogi nevelést. Az esemény Facebook-oldaláról azonban kiderül, hogy több más dolog is szóba kerülhetett.


Az egyik kiemelt téma a „szivárvány család”, vagyis az a család, amelyben két férfi vagy két nő nevel közösen gyereket. A leírás alapján egy ilyen foglalkozáson például azt is bemutatják a gyerekeknek, hogy ők milyen olyan kihívásokkal néznek szembe, amivel egy heteroszexuális családnak nem kell. A szemléltetéshez a szervezők valós történeteket, esettanulmányokat és videókat mutattak be.

Az ismertetőből kiderül az is, hogy az Emberség, játék, kavalkád névre hallgató foglalkozáson a gyerekeknek egy képzeletbeli bombát is hatástalanítaniuk kell, amely el akarja pusztítani a társadalmilag sokszínű világot és a változatosságot.

Az ezzel kapcsolatos kérdésre, vagyis, hogy a pécsi diákoknak tartott tréningen mennyire került középpontba a homoszexualitás, az alapítvány vezetője annyit mondott: az is jelen van, mint emberi jogi téma.

Nyirati András a tréningről még annyit elárult, hogy annak költségeit többek között magánadományokból fedezik.

Erről néhány napja a pécsiújság.hu azt írta: adománygyűjtésbe fogott a balliberális pécsi városvezetéssel jó kapcsolatot ápoló Emberség Erejével Alapítvány. Úgy fogalmaztak: a szervezet – amelyet többek közt a Soros György hálózatához tartozó Nyílt Társadalom Alapítványok is segít – 150 ezer forintot kér, hogy további fiatalok vehessen részt az eseményen.

Az Emberség Erejével Alapítvány a korábbi években migrációval kapcsolatos érzékenyítő foglalkozásokat is tartott. Az egyesület elnöke akkor az M1-nek elismerte: Soros György szervezetétől, a Nyílt Társadalom Alapítványtól kaptak támogatást. 2017-ben például 500 ezer dollárt, ami akkor nagyjából 130 millió forintnak felelt meg.

A címlapfotó illusztráció.