Folyamatosan érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó! javára

 

Folyamatosan érkeznek a felajánlások a közmédia jótékonysági kampánya, a Jónak lenni jó javára, amelynek idei kedvezményezettje a koraszülöttek mentését és szállítását 30 éve végző Peter Cerny Alapítvány. Már közeli 200 millió forint gyűlt össze.

Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 kulturális csatorna igazgatója hangsúlyozta, hogy a magánemberektől érkezett számtalan felajánlás mellett több cég is a kampány mellé állt és jelentős felajánlást tett, mert a közmédiához hasonlóan ők is fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást. Mint mondta, igazi sikertörténet a közmédia életében ez a vasárnap, hiszen igen jelentős összeg, mintegy 175 millió forint gyűlt már össze és a műsor zárásáig ez az összeg még emelkedni fog reményeik szerint.


Vállalkozók és közéleti személyiségek is adakoznak

A Duna Asztalt Kft. 50 millió forinttal támogatja idén a Jónak lenni jót. A társaság műszerekkel már korábban is segítette az egészségügyet, most pedig 50 millió forintot ajánlottak fel a Peter Cerny Alapítvány javára, mivel a cég tulajdonosának unokái is koraszülöttek voltak.

A Shell a kezdetek óta számos különböző formában támogatta a Peter Cerny Alapítvány működését, jelenleg is ők biztosítják az üzemanyagot az összes mentőautóba. A cég 16 millió forintos támogatása magába foglalja a mentőautók számára biztosított üzemanyagot, valamint a töltőállomásokon megrendezett őszi adománygyűjtő kampány keretében megvásárolt Tecotherm Neo készüléket, amely az újszülöttek oxigénhiányos állapotának hatékony kezelésére szolgál.

A Herendi Porcelánmanufaktúra a kezdetek óta támogatja a Jónak lenni jó kampányt, idén egy unikális urálibagoly-figurát ajánlottak fel. A figurát, amelyből ez az egy darab készült, Babos Tímea, Vásáry Tamás és Farkas Bertalan aláírása díszít, 22 óráig lehet rá licitálni.

Demján Sándor nagyvállalkozó is a kezdetek óta a műsor partnere volt, halála óta pedig a nevét viselő alapítvány támogatja a Jónak lenni jót 2,5 millió forinttal.

Az árverésen szereplő nyolc tárgyról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a www.mediaklikk.hujonaklennijo oldalon lehet tájékozódni. Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.

Siklósi Beatrix projektvezető, az M5 csatorna igazgatója korábban az MTI-nek kiemelte, hogy a közmédia felhívására szinte az egész ország összefogott a jó ügy érdekében, magánemberektől, cégektől percről percre érkeznek a felajánlások. A közmédia műsorvezetői folyamatosan fogadják a telefonon érkező felajánlásokat, az adományvonalon is gyűlik a pénz, emellett nagylelkű adományok is érkeztek a délelőtt folyamán.

Példaként említette Dienstmann Tamás építési vállalkozót, a Horizont Global Kft. ügyvezető igazgatóját, aki a tavalyi Jónak lenni jó kampányban egy házat ajánlott fel egy négygyermekes erdélyi családnak, ahol hármas ikrek születtek két éve. Dienstmann Tamás most a koraszülöttként világra jött hármas ikrek „nevében” ajánlott fel három inkubátort összesen 15 millió forint értékben a Peter Cerny Alapítvány javára.

Hozzátette, hogy Pitti Katalin operaénekes délelőtti jótékonysági koncertjén 310 ezer forint gyűlt össze és elkelt a Plácido Domingo operaénekes tiszteletére készült lámpa is 600 ezer forintért.

Vasárnap 22 óráig fogadják a felajánlásokat

Siklósi Beatrix emlékeztetett arra, hogy a felajánlásokat vasárnap 22 óráig fogadják. Az árverésen szereplő nyolc tárgyról és a fix áron még megvásárolható tárgyakról a műsor weboldalán lehet tájékozódni. Emellett a közmédia műsorvezetői egész nap várják telefonon a pénzbeni felajánlásokat. Mindezeken felül az adományvonalon a 13600-as számon a 04-es mellék megadásával vagy a 13600-as számra a 04-es kóddal küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Peter Cerny Alapítványt.

A projektvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy az M5 kulturális csatorna Facebook-oldalán folyamatosan figyelemmel lehet kísérni az adománygyűjtés állását és a műsorral kapcsolatos extra tartalmak is elérhetők.

Új évi koncert bevételeit is felajánlják

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös, hagyományteremtő céllal megvalósuló újévi koncertjének bevételét a Jónak lenni jó jótékonysági kampány kedvezményezettjének, a Peter Cerny Alapítványnak ajánlja fel. Az Újévi nyitány címmel meghirdetett koncertet a Bartók Rádió élőben közvetíti, a műsor az M5 csatornán csúsztatott élő közvetítésben látható majd. Az újévi koncert karmestere Vásáry Tamás, az est műsorvezetője Bősze Ádám lesz.

Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora elmondta: az, hogy az egyetemen tanuló fiatalok együtt léphetnek fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával, példaértékű törekvés. Olyan műsorfolyamot állítottak össze, amely jól reprezentálja a frissességet, a nyitást, az újdonságot, ugyanakkor a tradíció is megjelenik benne.

A koncerten Beethoven István király című operájának nyitánya, majd többek között Dohnányi Ernő, Liszt Ferenc, Johannes Brahms, Rossini és ifjabb Johann Strauss művei is elhangzanak.

Siklósi Beatrix elmondta: január 1-jén 18 órakor lesz a koncert, amelyre két hét alatt minden jegy elkelt. A jegybevétel, 5 millió 650 ezer forint a Peter Cerny Alapítványt segíti. A Zeneakadémián megvalósuló koncertet január 1-jén 20 óra 30 perckor közvetítik az M5 csatornán.

Kovács Géza, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ügyvezető igazgatója is kiemelte, hogy az idősebb és a fiatalabb korosztály együtt lép fel és pezsgő, derűs, szép és emlékezetes műsort készítettek elő.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő műsor, amelyet az idén tizedszer rendez meg a közmédia, vasárnap reggel 9 órától este 22 óra 30 percig a Duna, a Duna World és az M5 csatornán látható.

A címlapfotó illusztráció.