Vasárnap zárul a Jónak lenni jó adománygyűjtő műsora

 

Vasárnap zárul a közmédia jótékonysági akciója, a Jónak lenni jó. A stúdió már elkészült, és a telefonos helyszín is készen áll a felajánlások fogadására. Vasárnap a közmédia szinte összes televíziós és rádiós csatornája bekapcsolódik majd valamilyen formában a kampányba. Addig is folyamatosan lehet hívni a 13-600-as adományvonalat, és ott a 04-es melléket. Idén a koraszülöttek mentését segítő Peter Cerny Alapítványt támogatja a műsor. Eddig már csaknem 44 millió forint gyűlt össze – közölte az M1 Híradója.

Egy Melocco Miklós kisplasztikára is lehet majd vasárnap licitálni a Jónak lenni jó adománygyűjtési akció utolsó napján. A Leonardo címre keresztelt szobrot Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő ajánlotta fel a jótékonysági kampány számára, ami idén a koraszülöttek mentését és szállítását végző Peter Cerny Alapítványt támogatja.

Szombaton már minden a Jónak lenni jó díszleteinek előkészítéséről szólt az MTVA stúdiójában, amit a vasárnapi nap folyamán többször is kapcsolnak majd a közmédia csatornái. Az adományvonal telefonközpontja is készen áll, ahol a közmédia műsorvezetői és riporterei fogadják majd a hívásokat.


Eddig csaknem 44 millió forint gyűlt össze a Peter Cerny Alapítvány számára a Jónak lenni jó adományvonalán és az SMS-eken keresztül. A kilencven darab, hírességek által felajánlott tárgyból pedig negyven kelt el eddig, ami további hat és fél millió forintot jelent. A vasárnapi egész napos műsorfolyam alatt várják a további felajánlásokat és a liciteket a relikviákra.

A felajánlott különleges tárgyakat a Jónak lenni jó weboldalán lehet megvásárolni, és itt lehet megtalálni minden információt a nagyobb összegű utalásokhoz is. Telefonon is lehet segíteni, a 13 600 hívásával és a 04-es mellék választásával, SMS-ben pedig a 13 600-as számra a 04-es kód küldésével. Minden hívás és üzenet ötszáz forint támogatást jelent.