Tűzszerész kiképző központot adtak át Budapesten

 

A szervezet központi objektumában átadott tűzszerész kiképző központ olyan képzést folytató rendészeti létesítmény, amely az úgynevezett piszkos bombák hatástalanításával foglalkozik.

(Fotó: police.hu)

Papp Károly rendőr altábornagy a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és Kuczik János Zoltán rendőr dandártábornok, a Készenléti Rendőrség parancsnoka pénteken adta át a Készenléti Rendőrség Tűszerész Szolgálatának új kiképző központját, ahol európai uniós szintű, valamint regionális nemzetközi képzéseket tartanak is – írja oldalán a rendőrség.

Hazai keretek között itt folyik a megyei bombakutatók, a Készenléti Rendőrség technikusainak, valamint a Tűzszerész Szolgálat saját állományának a képzése. A fejlesztés részeként az előadótermek, képzési helyszínek, laboratórium mellett az oktatáson részt vevők elszállásolására alkalmas épületrészt is kialakítottak.

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az elméleti-módszertani-műveleti tevékenységek valós idejű összehangolásával lehet a leginkább optimálisan felkészíteni a kijelölt állományt és végrehajtani a váratlanul jelentkező feladatokat. Ennek megvalósítása érdekében az elmúlt években, az Európai Unió számos tagországában a budapestihez hasonló központokat hoztak létre. Itt egy szervezeten belül és többnyire egy helyen található meg a képzés, a szakirányítás és a tényleges műveleti tevékenység.