Több száz család ünnepi készülődését könnyíti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a Budapest-Deák téri Evangélikus Egyházközséggel együttműködve 60 karácsonyi ajándékcsomagot ad át nehéz sorsú családoknak.

A rossz szociális körülmények között élő rászorulók számára a mai napon tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz) karácsonyi ajándékcsomagokat adnak át a budapesti Deák téri evangélikus templom udvarán – írja sajtóközleményében az Ökumenikus Segélyszervezet.

A gyülekezet és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adventi-karácsonyi zenés műsorral szervezett jótékonysági alkalmának hagyománya több éves múltra tekint vissza. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a segélyszervezet vásárolja meg és működik közre a szervezésben és az átadásban.

A 60 csomagon kívül további 300 tartósélelmiszer csomag összeállítását és kiszállítását kezdte meg a napokban az Ökumenikus Segélyszervezet, melyek közül az elsők már célba is értek rászoruló családokhoz.

Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. A hívásokból valódi segítség lesz, egy tízezer forintos élelmiszercsomag ára például 40 hívás az adományvonalra.

A címlapfotó illusztráció.