PestiSrácok: Nyilatkozott a fideszes képviselőt fenyegető ápolónő ismerőse

 

Nem áldozat, sőt az a csoda, hogy egyáltalán a siófoki kórházban dolgozhatott az az ápolónő, akit november 19-én egy Facebook-posztja miatt bocsátottak el a siófoki intézményből – ezt állítja egy most megjelent blog, szúrta ki a PestiSrácok.hu.

Az ápolónő azt írta a siófoki fideszes országgyűlési képviselőről, Witzmann Mihályról, hogy nem bánnának vele kíméletesen az urológiai osztályon, ha esetleg oda kerülne.

A lap felidézi: az elbocsátott nővért védelmébe vette Siófok exjobbikos polgármestere, Lengyel Róbert, azt állítva, hogy politikai okokból rúgták ki, mert a kampánycsapata tagja volt; felkarolta az ellenzéki média és ellenzéki politikusok is.

Inczeffy István, a kórház főigazgatója erre úgy reagált: „Nem politikai okokból bocsátotta el egyik szakdolgozóját a Siófoki Kórház-Rendelőintézet, hanem azért, mert az említett ápolónő a hivatását és esküjét megcsúfoló módon, az egészségügyben dolgozókhoz méltatlanul a Facebook-bejegyzésében azzal »iccelődött«, hogy mit tennének egy emberrel, ha bekerülne a kórházba. Őszintén reméljük, hogy azok a médiumok, amelyek eddig politikai áldozatként tüntették fel az említett ápolónőt, egyetértenek velünk abban, hogy az egészségügy egyetlen szereplője sem »viccelődhet« azzal, hogy milyen fájdalmat okozna egy embernek, mert éppen nem szimpatizál vele.”

„Ismét manipulál, hazudik, és áldozatnak tünteti fel magát. Imád szerepelni, középpontban lenni, hogy mindenki úgy ugráljon, ahogy Ő fütyül! Manipulálni most nemcsak egy két embert, hanem egy egész országot próbál éppen!” – ezt már a kirúgott ápolónő volt barátnője mondta a PestiSrácoknak.

A „Nem Móúnika ügyvédje” Facebook-blog szerzője több mint egy évtizeden át volt az ápolónő barátnője. Az állításait igazolandó dokumentumokat, leveleket, üzenetváltásokat is mutatott a lapnak.

Witzmann Mihály is kiadott egy közleményt, ebben visszautasította a politikai tisztogatás vádját. Azt írta, hogy olyannyira nincs köze a kórházi elbocsátásokhoz, hogy csak utólag értesült róluk. Hozzátette: rendkívül aggályosnak tartja, hogy a történtekből az ellenzék politikai ügyet próbál faragni.

A címlapfotó illusztráció.