A Kárpát-medence turisztikai érdekességét bemutató weboldalt indítottak

 

A Kárpát-medence egészét turisztikai szempontból feldolgozó weboldalt indított a békési székhelyű Heti Kelet Kulturális Alapítvány, tájérintő.hu címmel.

Csibor Géza, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta, hogy mintegy kétéves fejlesztésnek köszönhetően hozták létre az országosan egyedülálló internetes felületet.

Az információk mobiltelefonra is átküldhetők

A weboldal bemutatja a tervezett útvonal közelében lévő tájak, természeti kincsek, műemlékek, épületeket listáját. A felhasználók a véglegesített útitervet kinyomtathatják, mobiltelefonra küldhetik, de útvonal navigációként is használhatják.

Csibor Géza hozzátette: az új weboldal tájékoztat az útvonal közelében, a megadott időintervallumban zajló kulturális, sport, gasztronómiai, települési rendezvényekről, túrákról, turisztikai eseményekről.

Több mint nyolcmillió forint támogatást kaptak

Az alapítvány az elmúlt időszakban sikeresen pályázott és nyert el némileg több mint ötmillió forintot a Nemzeti Együttműködési Alaptól, illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. Az interaktív felület kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) hárommillió forintja is segítette. További kétmillió forintot az alapítvány, mint saját forrást biztosított. A weboldal kialakításában így három programfejlesztő mérnök működhetett közre.

A több mint 15 éves múltra visszatekintő Heti Kelet Alapítvány vállalt kulturális feladatai közé tartozik, hogy a Kárpát-medencében a hagyományok, a természeti és épített kultúra, valamint az ezen területeken tevékenykedő közösségeket felkutassa és azok tevékenységeit, termékeit, értékeit bemutassa, rögzítse és közreadja a tajerinto.hu weboldalon és a „TájÉrintő” Facebook oldalon.

A címlapfotó illusztráció.