Borult, ködös idő várható ónos szitálással

 

Szombaton az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, de nagyobb eséllyel a déli megyékben és a Dunántúlon már több helyen válhat szakadozottabbá a felhőzet. Helyenként kisebb eső, az északi, északkeleti megyékben esetleg ónos eső, ónos szitálás előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északi megyékben helyenként megélénkül a nyugatira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -3 és +2 fok között várható, de ahol kisüt a nap, ott ennél néhány fokkal melegebb is lehet. Késő estére nem változik érdemben a hőmérséklet.

(Forrás: OMSZ)

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap hajnalban többnyire erősen felhős vagy borult, párás, elsősorban a Dunántúlon többfelé ködös idő várható néhol hószállingózással, ónos szitálással. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Napközben is többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de átmeneti felszakadozások a felhőzetben előfordulhatnak. Helyenként ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat. A délire forduló szél főként a Dunántúlon megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között várható.

(Forrás: OMSZ)