Közel ötmilliárd forintot hozhat a lottózóknak a Mikulás

 

Már 160 napja halmozódnak az ötös- és hatoslottó főnyereményei, így ezen a héten összesen közel ötmilliárd forintért lehet játszani a két lottójátékkal. Az ötöslottó várható főnyereménye 2,74 milliárd, a hatoslottóé pedig 1,97 milliárd forint.

Még 22 hét halmozódás után sem született telitalálat a Szerencsejáték Zrt. legismertebb játékain, ezért tovább emelkedik az e heti várható főnyeremények összege. Míg a hatoslottó jackpotja megközelíti a kétmilliárd forintot, addig az ötöslottó esetében több mint 2,7 milliárd forintos főnyereményért játszhatnak a játékosok.

Az ötös- és hatoslottó nyerőszámait legutóbb ugyan azon a júniusi hétvégén találták el a szerencsések, így a két játék várható főnyereménye azóta is folyamatosan emelkedik.

A 2019-es év igazán mozgalmas volt a számsorsjátékok kedvelőinek életében, az ötöslottón ugyanis megnyerték a játék történetének harmadik legnagyobb, 4,194 milliárd forintos, a hatoslottón pedig a második legnagyobb, 1,688 milliárd forintos főnyereményét, amely akár rövid időn belül a harmadik helyre kerülhet.

Emellett a Hatoslottó esetében egy 877 millió forintot, az Ötöslottón pedig 1,1 milliárd forintot meghaladó nyeremény is született már.

A két játék történetében már többször előfordult, hogy a milliárdos jackpotok mellett egy-egy szerencsés a négy vagy öt találattal is szép összegeket nyert: az idei évben például az ötöslottón 5,7 millió, a hatoslottón pedig 804 ezer forint volt a legszerencsésebb négy- illetve öttalálatosok összege.

A kétezres évek elejétől azonban ennél nagyobb értékű nyeremények is előfordultak, hiszen 2000-ben az ötöslottón több mint 8,5 millió forint volt az eltalált négy számért fizetett legnagyobb összeg, a hatoslottón pedig 2005-ben ért több mint egymillió forintot a helyesen megtippelt öt szám.

A címlapfotó illusztráció.