Kétmilliomodik utasát köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt.

 

Idén is elérte a kétmilliót a Balatoni Hajózási Zrt. utasforgalma. A vállalt tavaly köszönthette először kétmilliomodik utasát, és idén is sikerült elérniük ezt forgalmat. A Bahart vezetői a Baross Gábor komp fedélzetén ajándékozták meg a kerek számú jegy vásárlóit. A társaság jó évet zárt, a személyhajók forgalmában minimális visszaesést tapasztaltak, de a kompok évről évre népszerűek a tavon – derül ki az M1 Híradójából.

A téli hónapokban is sokan vesznek jegyet a balatoni kompokra. Szántód és Tihany között télen óránként járnak a hajók, a két part között alig nyolc perc a menetidő.

A kompközlekedés évek óta a hajózási társaság legnyereségesebb üzletága. Eddig 1,3 millióan váltottak már jegyet a kompokra, erre utoljára huszonegy évvel ez előtt volt példa. A személyhajóik is népszerűek voltak, ott az utasok száma meghaladta idén a hétszázezret.

A kétmilliomodik jegyet megváltó utasokat pénteken köszöntötték a Balaton közepén. A két vállalkozó naponta kompozik a két part között. A szerencsés utasok százezer forint értékű ajándékkártyával gazdagodtak, amit társaság szolgáltatásaira válthatnak majd be. 2018-ban köszönthette először a kétmilliomodik utasát a Bahart, így a társaság idén megismételte a tavalyi jó eredményt.

Az előző évekhez képest a személyhajózásban egy minimális elmaradást ugyan tapasztalunk, elsősorban egyébként a sétahajózási szolgáltatásba ezzel együtt összességében sikeres évünk volt. A menetrendi hajózás, illetve az egyéb hajó szolgáltatások árbevétele is meghaladja a tervet” – mondta Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

A személyhajózási szezonnak már vége, de a hétvégén egy Mikulás-hajó várja még a gyerekeket Siófokon és Balatonfüreden. A kompok viszont addig járnak, amíg be nem fagy a Balaton.

A címlapfotó illusztráció.