Járhatók az utak az országban

 

Hétfőn ízelítőt kaptunk az igazi télből, jelentős fennakadásokat okozott a havazás a közlekedésben, de keddre mindenhol megtisztították az utakakat, és zavartalan volt a közlekedés. A hétfői havazás sok autóst felkészületlenül ért, számos baleset történt az országban. A havazásnak a sípályák üzemeltetői kifejezetten örültek, mert a hétvégén akár ki is nyithatnak – hangzott el az M1 Híradójában.

A hét első napján szinte az egész országban havazott. Bár a meteorológusok napokkal előtte figyelmeztettek, a több centiméteres hó alaposan lelassította a közlekedést. A fővárosban káosz volt a közlekedésben hétfő reggel.

A szokottnál több baleset történt az utakon. Tatabányánál egy kisbusz csúszott az árokba, egy embert kórházba kellett szállítani. Mátrafüred közelében személyautó és egy menetrend szerint közlekedő busz ütközött össze. Senki nem sérült meg, de a helyszínelés továbblassította a forgalmat.

A túrázók és kirándulók egyik kedvelt helyén, Dobogókőn eddig 10 centiméter hó hullott, amely megmaradt, ezért óvatosságra intik mind az autósokat, mind a túrázókat a szakemberek.

A hóesésnek a sípályák üzemeltetői is örültek, de ez a hómennyiség nem elegendő a síeléshez. A Veszprém megyei Eplényben és Mátraszentistvánnál is a sípályák üzemeltetői beindították a hóágyúkat, hogy a hétvégén megnyithassanak.