A Kékestetőn már hét centiméteres a hótakaró

 

Cikkünk frissült. 

A fővárosban jelentősen lelassult a haladás, mostanra nemcsak a bevezető utakon, hanem a belvárosban is csak lépésben lehet haladni. Volt, ahol többórás menetidőt lehetett tapasztalni a reggeli órákban – tájékoztatott az M1 helyszíni tudósítója. A déli órákra a havazás intenzitása csökkent, a főbb útvonalakon csak vizes burkolatú utakra lehet számítani.

A fővárosi közterület-fenntartó vállalat munkatárai megkezdték a főbb közlekedési útvonalak – mintegy 1200 kilométer – tisztítását, a mellékutak megtisztítása csak ezek után kezdődhet meg – mondta az M1 tudósítója.


Éjszaka 68 járművel dolgoztak az FKF Zrt. munkatársai, reggeli hat óra óta kézi erővel is tisztítják a havas, latyakos járdákat. Több baleset is történt, illetve módosult több járat közlekedése is.

Debrecenben is havazik

A keleti országrészben is megmutatta magát a tél. Kora reggel óta sűrű, apró szemű hó hull, ami a járdán és az utakon nem marad meg, így fennakadást nem okoz.


Az utak viszont nedvesek, latyakosak, ezért lassú közlekedésre kell számítani. Debrecenben fagypont közeli a hőmérséklet, estére a lehullott csapadék megmaradhat, megfagyhat, ezért fontos, hogy téli gumival induljanak útnak az autósok – emelte ki az M1 helyi tudósítója.

A Kékestetőn már hét centiméteres a hótakaró

Eger szintén fehérbe öltözött. A hajnali óráktól kezdve nagy pelyhekben, sűrűn hull a hó. Az utak havasak, latyakosak, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. A magasabban fekvő területeket megmarad a hó. Több baleset is volt Heves megyében, a beszámolók szerint 15-20 koccanás történt a reggeli órákban.


A Kékestetőn már hat-hét centimétert is meghaladja a hó vastagsága, akik ellátogatnának Kékestetőre, érdemes rétegesen öltözni – mondta az M1 tudósítója.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél.

Előkerültek a szánkók Dobogókőn

Dobogókőn is reggel óta havazik, az utak itt is csúszósak, ezért csak téli gumival ajánlatos megközelíteni a környéket. A térségben baleset történt, egy kilencszemélyes tranzit kisbusz csúszott az árokba, szerencsére nem történt személyi sérülés.


A déli órákban már hat-hét centiméteres volt a hó vastagsága, sokan már szánkóval érkeztek a helyszínre.

Pilisvörösváron egy kamion és egy személygépkocsi ütközött össze, kisebb sérülések történtek, és a megnövekedett a menetidő is – tájékoztatott az M1 helyszíni tudósítója. A vonatközlekedésben is vannak fennakadások egy baleset miatt, késések is lehetnek egyes vonalakon, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni.

Nyíregyházán is erősen havazik

Bár az előrejelzések egy centiméteres havat jósoltak, egyes területeken már három-négy centiméter hó esett délig – számolt be az M1 helyszíni tudósítója.


Az utak havasak és latyakosak, egyelőre még csak az utak sózása történt meg. Három baleset is történt a környéken, de komolyabb sérülés nem történt – tette hozzá.

A címlapfotó illusztráció.