Balliberális csúsztatás a dalverseny kapcsán kirobbant médiahiszti Kiszelly szerint

 

Balliberális csúsztatásnak nevezte az Eurovíziós Dalverseny kapcsán kirobbant médiahisztériát Kiszelly Zoltán. A politológus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában arról beszélt, hogy trükkös hírgyártással akarják lejáratni a közmédiát. Az MTVA-t homofóbiával vádolták, amiért jövőre nem vesz részt az Eurovíziós Dalversenyen. A közmédia visszautasította a vádakat – hangzott el az M1-en.

Magyarország nem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon az egyre erősödő LMBTQ-ellenes retorika közepette” – erről írt a brit The Guardian szerdán. A cikkben elismerik, hogy mindez spekuláció, de az ügyet úgy tálalták, mintha a magyar közmédia homofób lenne. A Guardian cikkét percekkel később sorra vették át a hazai portálok.

A Guardian arról ír, hogy a magyar közmédiának túl meleg lehet az Eurovízió” – így fogalmazott a 24.hu. Egy másik portál egyenesen azt írta, hogy fokozódik a homofóbia, és a Népszava is szemlézte a Guardian cikkét, pedig az angol cikket az a Garamvölgyi Flóra írta Budapestről, aki korábban a Népszava munkatársa volt.

Balliberális csúsztatásnak nevezte az ügyet Kiszelly Zoltán a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A politológus régi trükknek nevezte a módszert, amivel a Guardian és a hazai média egy része le akarta járatni a magyar közmédiát.

A hazugság soha nem válik igazzá” – így reagált pénteken a közmédia. A közlemény szerint beigazolódott, hogy éppen a liberális online média az, amely számon tartja bizonyos produkciókban a szereplők szexuális beállítottságát. Az MTVA úgy fogalmazott, hogy a sánta kutya média mindent megtesz azért, hogy megpróbálja elterelni a figyelmet a közmédiával szemben keltett botrányos hazugságról.