Óriás-rénszarvasfogat várja a látogatókat Szerencsen

 

Csaknem százezer darab LED-es izzót használtak fel a világ legnagyobb rénszarvas fogatának elkészítéséhez. A Guinness-rekordot Szerencsen állította fel egy helyi vállalkozó, aki munkatársaival együtt kézzel készítette el a rénszarvasfigurákat – hangzott el az M1 pénteki adásában.


A szarvasfigurákból összeállított világító fogat helyben készült, de akkora sikert aratott, hogy még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a Mikulás szánját húzó legtöbb rénszarvas.

Minden csordának megvan a maga főnöke, hát Télapó szarvasainak Rudolf, de úgy gondoltuk, hogy egy igazi csodaszarvas azért a magyarságunkhoz hozzátartozik, ő a csodaszarvas, aki bevezette Hunort és Magort ide a Kárpát-medencébe, és vezeti a Télapó szarvasait is” – mondta az M1-nek Kretovics István, a Szerencsi Kisgép és Fénycentrum igazgatója.

Szerencsen maga a csodaszarvas vezeti a Mikulás rénszarvasai. Az ámulatba ejtő alkotás majdnem egy évig készült.

Az óriás-rénszarvasfogat turistalátványosság lett a városban, minden este özönlenek ide a látogatók, a szerencsiek alig hiszik el, hogy ennyire népszerű. Az ötven szarvasból álló különlegességet 2020. január 10-ig bárki megnézheti Szerencsen.