A téli Budapestet ajánlja a CNN

 

Budapest Európa legfelkapottabb úti céljai között szerepel, főleg télen – a CNN szerint. Az ismert amerikai hírtelevízió weboldala tíz pontba szedte a kihagyhatatlan látnivalókat a magyar fővárosban.

Az Adventi ünnep a bazilikánál elnevezésű rendezvény a budapesti Szent István téren (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A Duna Gyöngyének nevezett magyar főváros a világ minden részéről vonzó a turisták számára, ami nem is csoda, hiszen a karácsonyi vásárok, a szabadtéri korcsolyapályák hozzájárulnak az igazi téli csoda megtekintéséhez, és különleges élményt nyújtanak a szabadtéri gyógy- és termálfürdők is.

A hírtelevízió szakírója szerint tíz olyan hely van Budapesten, amit nem szabad kihagyni.

A CNN elsőként a karácsonyi vásárok szépségére hívja fel a figyelmet. A lap kiemeli a Vörösmarty téri és a Szent István-bazilika előtti vásárt, az ott kapható forralt bort és réteseket. Szintén megtekintésre javasolja a Városligeti Műjégpályát, melyről azt írja, hogy az 1870 óta nyitva tartó létesítmény az egyik legrégibb és a legnagyobb Európában.

Felhívják a figyelmet a Szent István-bazilikánál látható fényshow-ra, kiemelik a budapesti termálfürdőket, aláhúzva, hogy Budapest a gyógyfürdők városa. Megtekintésre javasolják – a jelenleg felújítás alatt álló – Magyar Állami Operaházat, a decemberben és januárban közlekedő kivilágított budapesti Fényvillamost, és javasolják a budapesti városnéző hajótúrákat is.

A CNN felsorolásából sem maradhattak ki a fővárosi romkocsmák, de az Andrássy út és a Fashion Street sem. A budai Vár és a Várkert Bazár a lap szerint ékszerek a budapesti koronán.

A címlapfotó illusztráció.