Tíz fokos hőmérséklet-különbség is lehet országon belül

 

Szombaton a Dunántúlon, különösen annak a nyugati felén döntően erősen felhős idő lesz, ott többfelé várható eső, zápor. Keletre haladva egyre kevesebb felhőre lehet számítani, csapadék sem valószínű.  Az Alföldön több, a középső és északi országrészben pár órára süthet ki a nap – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön meg is erősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon csak 10 és 14, másutt 15 és 20 fok között várható. Késő estére 8, 13 fokra hűl le a levegő.


(Forrás: OMSZ)

Vasárnap éjjel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de az éjszaka első felében a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős körzetek is lehetnek. Itt éjfélig még eshet az eső, utána már sehol sem valószínű csapadék.

A délkeleti szél időnként megélénkül, a Dél-Alföldön és az Észak-Dunántúlon erős közeli széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Napközen általában változóan felhős lesz az ég, de késő délutántól a Nyugat-Dunántúlon megvastagszik a felhőzet, és akkor ott többfelé alakulhat ki eső, zápor. A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)