Luís Figo sem hagyta ki a Puskás aréna megnyitóját

 

Exkluzív interjút adott Luís Figo az M4 Sportnak a Magyarország–Uruguay felkészülési labdarúgó-mérkőzés félidejében. A portugál aranylabdás beszélt a Népstadion-beli élményeiről, dicsérte az új arénát, és elmondta, hogy mi lesz a kulcs a magyarok keddi Wales elleni Eb-selejtezőjén.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi)

Az FC Barcelona, a Real Madrid és az Internazionale korábbi válogatott klasszisa örömmel mesélt arról, hogy 1998-ban megadatott neki, hogy a Népstadionban játsszon: „Nagyon jó emlékeim vannak róla, hiszen jó eredményt értünk el. Nehéz mérkőzés volt, mert a közönség hajtotta a csapatát és jó játékosok alkották a magyar válogatottat, de örömmel emlékszem vissza, mert nyertünk.”

Figo kitért a válogatott keddi Eb-selejtezőjére is. Wales ellen a hozzáállás lesz a meghatározó – fejtette ki. Hozzátette: mint az ilyen meccseken általában, 100 százalékban koncentrálni kell, mert apró részletek megváltoztathatják az eredményt. Nehéz mérkőzésnek ígérkezik, óriási nyomással a csapaton, jó napot kell kifognia a magyar válogatottnak – tette hozzá.

Luís Figo idén májusban a női Bajnokok Ligája döntőjén is Budapesten járt az UEFA képviseletében, a Puskás Aréna nyitómérkőzését is személyesen tekinti meg.

Az interjú hamarosan visszanézhető a Médiaklikken.

A címlapfotó illusztráció.