Közszolgálati Közalapítvány: esküt tett Balogh és Ilosvai

 

Esküt tett csütörtökön az Országházban Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és Ilosvai Gábor, a testület delegált tagja. Az esküokmányt Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke adta át.

Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke (b) és Ilosvai Gábor, a testület delegált tagja (j) eskütétel után Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke társaságában az Országház Gobelin termében (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)


A Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi tagjainak és elnökének mandátuma kilenc évre szól.

A parlament múlt hétfőn választotta meg a testület hat tagját: Bencze Izabellát, László Miklóst, Varga Szilviát, Debreczeni Józsefet, Kránitz Lászlót és Silhavy Máté Tibort, akik megválasztásukat követően esküt tettek az Országgyűlés előtt.

Az Országgyűlés a közszolgálati média- és hírszolgáltatás biztosítására, függetlenségének védelmére hozta létre a 2010-ben elfogadott médiatörvénnyel a Közszolgálati Közalapítványt, amely a Duna Médiaszolgáltató Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság tulajdonosa.

A parlament által a kuratóriumba választható hat tag felét a kormánypárti, másik felét az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik. A kuratórium elnökét és egy további tagját a nemzeti Média- és hírközlési hatóság (NMHH) Médiatanácsa delegálja kilenc évre.