Az új Puskásban a szurkolók közelebb lehetnek a pályához

 

Az M1 stábja a helyszínen járt és bemutatta az új stadiont. 

Igaz ugyan, hogy a Puskás Ferenc Stadion külalakjával igyekeztek a Népstadion látványát visszaadni, de ahhoz, hogy igazán korszerű építményt alkothassanak, több változtatást is végrehajtottak az épületen.

A Puskás aréna legfelső lelátója közel huszonöt méter magasan fekszik. Ez annak az eredménye, hogy a modern stadionokban a lelátók sokkal meredekebbek, hogy a szurkolók közelebb lehessenek a pályához. Ez a megoldás még nagyobb élményt biztosít a futball kedvelőinek, hiszen szinte testközelből is láthatják kedvenc csapatuk mérkőzéseit– hangzott el az M1-en.

„Ebben a magasságban utoljára 1991-ben ültem a régi Népstadionban, akkor 25 méter magasságból a velünk szemben lévő kaput lehetett látni, de hogy a túloldalon mi zajlik abból semmit. Úgy tűnt, mintha hangyák futnának a pályán” – mondta a stadionból Németh Balázs, az M1 műsorvezetője.

A szurkolók kényelmét is szem előtt tartották, hiszen az új aréna tetőszerkezetet is kapott, ezáltal esős időben is nyugodtan élvezhetik a szurkolók a meccseket.

Az új Puskás Ferenc Stadiont pénteken a Magyarország–Uruguay nyitómérkőzéssel avatják fel telt ház előtt.