Jelentős forgalomkorlátozások várhatók a Puskás stadion környékén

 

A rendőrség honlapján hívta fel a szurkolók figyelmét, hogy tömegközlekedéssel érkezzenek a pénteki Magyarország–Uruguay-mérkőzésre. A környéken péntek három órakor jelentős forgalmi változások lépnek életbe. Az MLSZ is arra kéri a szurkolókat, hogy a tömegközlekedési eszközöket használják.

Az Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja arra hívta fel a figyelmet, a stadion gyorsabb és kényelmesebb megközelítése, valamint a mérkőzés után a gyors és kényelmes továbbutazás érdekében az M2-es, M4-es metró, az 1-es villamos, valamint a Thököly úti autóbuszok sűrűbben közlekednek.

Mindeközben a mérkőzés napján a stadion környéki közterületekben megállási tilalomra és teljes útzárra kell számítani, továbbá a Hungária körúton egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A szurkolók számára fontos, hogy csak azokon a kapukon tudnak majd bejutni, ahová a jegyük szól. Más kapucsoporthoz tartozó jeggyel nem lehet belépni a forgóvillán. A drukkereknek érkezéskor elő kell készíteniük a személyi okmányukat, ugyanis azt a jegyek érvényesítésekor ellenőrzik.

A stadionba biztonsági okokból A4-esnél nagyobb méretű szatyrot, hátizsákot, valamint esernyőt és profi fényképezőgépet sem lehet bevinni. A Stefánia és a Dózsa György úthoz közel két-két csomagmegőrző konténer lesz felállítva, amelyek ingyenesen igénybe vehetők.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ezúttal is Szurkolói faluval várja az érdeklődőket a stadionon kívül, az F kapu mögött elhelyezkedő területen számos játék, köztük footgolf, célba rúgás, rúgáserősség-mérés és darts-foci is várja a kilátogató szurkolókat. Az első emeleti körüljáró szinten található kitelepüléseknél játékkonzolsarok és csocsóasztalok mellett freestyle-bemutatóval készülnek a fiatalabb szurkolóknak.

Az MLSZ tájékoztatása szerint a kapukat 16 órakor nyitják meg, a stadionavató ünnepség pedig 17.30 órakor kezdődik.

A pénteken 19 órakor kezdődő, Uruguay elleni barátságos találkozón búcsúztatják el a válogatottól Gera Zoltánt, aki 97-szer öltötte magára a címeres mezt, de az U21-es csapat szövetségi edzője – közös megegyezés alapján – nem lép pályára, mivel több mint egy éve már nem játszik.

Jelentős forgalmi változásokra figyelmeztet a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) forgalmirend-változásokat léptet életbe a főváros területén pénteken a Puskás Ferenc Stadion avatómeccse miatt, amelyre 70 ezer embert várnak.

A közlemény szerint tilos lesz behajtani a Thököly út–Hungária körút–Kerepesi út által határolt területre. A rendőrség oldalán elérhető térképen ezt  pirossal jelölték.

Forrás: Police.hu

A jelzett területre péntek 15 órától csak az ott lakók hajthatnak be, ezért a BRFK arra kéri az autósokat, hogy  használják a közösségi közlekedési járműveket. A közösségi közlekedés forgalmi változásairól a BKK honlapján tájékozódhatnak.

A lakcímkártyával rendelkező lakosok a lezárt területre gépjárművel – a rendezvényre érkező résztvevők létszámának függvényében – időszakosan hajthatnak be.

A megállási tilalom hatályba lépését követően a BRFK az érintett területen parkoló járműveket elszállíttatja.

A korlátozás a gyalogosforgalmat nem érinti.

A pontos részletek arról, hogy mely utcákba tilos a behajtás, és hol lesz megállási tilalom a police.hu oldalán találhatják.