Megérkezett a Burger King húsmentes hamburgere

 

Kedden 25 ország 2500 éttermében, köztük Magyarországon kezdte el árusítani a növényi alapú pogácsával készülő, új húsmentes hamburgerének árusítását. A cég közleménye szerint ez a márka az eddigi legnagyobb termékbevezetése.

A kép illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A Burger King a The Vegetarian Butchert kérte fel a pogácsa elkészítésére, a két márka együtt hozta létre az új szendvicset, amelyben növényi alapú pogácsa van.

A Hollandiában található, műhúst gyártó céget, a The Vegetarian Butchert Jaap Korteweg kilencedik generációs farmer alapította, aki a sertésinfluenza kitörésekor döntött úgy, hogy vegetáriánus lesz. A céget az Unilever 2018 végén vásárolta meg.

A Rebel Whopperként piacra kerülő növényi pogácsát is tűzön grillezik, és a cég állítása szerint húsra emlékeztető textúrájuknak köszönhetően az eredeti Whopper hamburger élményét nyújtják.

Ezzel a Burger King lett a legnagyobb európai étteremhálózat, amely növényi alapú pogácsát kínál szendvicseiben. Magyarországon 1991 óta vannak jelen, jelenleg 42 étteremben 1800 munkatárs dolgozik.

A húsmentes hamburgerekről részletesen ITT olvashatnak.