Szent Márton hetén libaételek szerepelnek a kínálatban a Vörösmarty téren, a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásárban, ahol több mint százhúsz kézműves kínálja termékeit – áll a szervezők eljuttatott közleményében.
A gazdag gasztronómiai választékkal, kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várják a látogatókat január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, valamint a Deák és a Fővám téren a szervezők.
A programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit, zsűrizett kézművesalkotásokkal, tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatával, színpadi produkciókkal, játszóházzal várja a látogatókat.
A vásár hét hetében más-más tematikus gasztronómiai kínálattal fogadják a vendégeket. Szent Márton hetén libaételekkel és újborral hívják a látogatókat a Vörösmarty térre. November 11. a naptárban a tél kezdetét jelöli, egyben a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. A Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával, zsemle- vagy burgonyagombóccal.
A vásár ideje alatt a látogatókat mintegy 160 program várja. A színpadon népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues, soul koncerteket tartanak. A gyerekek számára hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokat szerveznek.
A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron a Vörösmarty téren több mint százhúsz kézműves kínálja termékét csaknem húsz mesterséget sorakoztatva fel. Az árusok több mint fele a Magyar Kézműves Szövetség tagja.
A tavaly megújult kézművesjátszóházban a gyerekek a gyertyaöntés, a mézeskalácssütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit sajátíthatják el a fűtött faházban.
A címlapfotó illusztráció.