A Vízipók-csodapók karaktereit festették egy józsefvárosi ház tűzfalára

 

Elkészült egy újabb óriásfestmény a Józsefvárosban az egyik társasház tűzfalán, a képen a Vízipók-csodapók című rajzfilm karakterei láthatók – közölte a Színes Város Csoport közleményében.

 

A Vízipók-csodapók karaktereit festették egy józsefvárosi ház tűzfalára Fotó: Farkas András Fotó: Farkas András


A gigantikus falfestmény két hónap alatt készült el 300 liter festék felhasználásával. A festés előtt a Leonardo utca 12–14. számú társasház 350 négyzetméteres tűzfalat előzetesen hőszigetelték, ezt követően került fel rá a népszerű rajzfilmsorozat ihlette alkotás.

Az festményen megjelenő karakterek megalkotásakor a terv megpróbálta minél inkább az eredeti mesét követni, annak a képi világát visszatükrözni – tette hozzá a Színes Város Csoport.

Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap, mint nap látják majd a munkánkat. Szinte a közösség részévé válunk erre az időszakra, megismerjük a kutyasétáltatókat, a postást, hogy ki mikor indul munkába, mikor vásárol be, vagy milyen zenét hallgat” – mondta el Flór Péter, a csoport titkára.

A Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként idén hat különböző falfelületet újít meg a csoport, és színesít ki a VIII. kerületben. Első volt a Szaffi, amit követett a Vuk, most pedig elkészült a Vízipók-csodapók.

A Vízipók-csodapók karaktereit festették egy józsefvárosi ház tűzfalára Fotó: Farkas András Fotó: Farkas András