Novák Katalin: A család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor

 

A családokba történő befektetés az egészségügyi prevenciót is erősíti, a család az egyik legfontosabb egészségvédő faktor – hangsúlyozta a család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzet pénteki lapszámában.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy például Kopp Mária kutatásából is tudjuk: az apaság hozzájárul a férfiak egészségének megőrzéséhez.

A családpolitika áttételesen mindig egyéb területekre is vonatkozik, ami által végeredményben forrásokat takaríthatunk meg – mondta az államtitkár a lapnak.


Kijelentette: amennyiben nem figyelünk oda a demográfiára, akkor ötven év múlva nem beszélhetünk majd egészségügyről, oktatásról és szociálpolitikáról sem.

Novák Katalin elmondta: a családvédelmi akciótervnek mindenképpen lesz folytatása, hiszen a kormánynak van egy olyan vállalása, hogy folyamatosan bővíti a családtámogatások körét. Hozzátette: noha biztos számokat még nem tud mondani, de azt remélik, hogy a családvédelmi akcióterv II. hatása volumenében megegyezik majd az első fáziséval.

A címlapfotó illusztráció.