Történelmi múltjából táplálkozik a 250 éves Semmelweis Egyetem

 


Megújulása során is a történelmi múltból táplálkozik az idén 250 éves fennállását ünneplő Semmelweis Egyetem – mondta az intézmény stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese csütörtökön az M1 és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös műsorblokkjában.


Hankó Balázs úgy fogalmazott a jubileum „lélekformáló és egyetemformáló” esemény, a programok közül pedig kiemelte az éppen zajló szimpóziumot, amely az elmúlt évek legnagyobb konferenciája tíz szekcióban 53 előadóval.

Szécsényi Renáta szakorvosjelölt gyakorlati oktatást tart hallgatóknak a Semmelweis Egyetem IX. kerületi Tűzoltó utcai II. Számú Gyermekgyógyászati Klinikáján 2019. november 6-án. Az egyetem idén ünnepli alapításának 250. évfordulóját (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Az egyetemnek jelenleg 11 ezer hallgatója van, 30 százalékuk pedig külföldről érkezett, öt kontinens 70 országából. A hallgatók hat karon vesznek részt képzésekben: az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészi kar mellett az egészségtudományi karon képeznek szülésznőket, ápolókat és dietetikusokat, az egészségügyi közszolgálati karon egészségügyi menedzsmentet oktatnak, 2017 óta pedig hozzájuk tartozik a Pethő András Kar is, amelyen konduktív pedagógiát oktatnak – ismertette a rektorhelyettes.