A körözési lista élére került a szabolcsi határrendészt megfenyegető férfi

 

A rendőrség körözési toplistájának élére került az a férfi, akinek megbízásából egy szabolcsi határrendészt próbáltak megfélemlíteni – olvasható a rendőrség honlapján csütörtökön.

A 37 éves ukrán–magyar kettős állampolgár két magyar férfit bízott meg, hogy október 20-ra virradóan egy fenyegető felirattal ellátott koszorút helyezzenek el egy határrendész házánál. A hatóságok öt napon belül elfogták a két magyar férfit, akik a megbízás végrehajtásáért 50 ezer forintot kaptak.

Az ügyészség tájékoztatása szerint az ukrán férfi egy korábbi intézkedés miatt haragudott meg a rendőrre, a megfélemlítés mellett azért döntött, mert szerinte a rendőr akadályozza a határ közelében végzett cigarettacsempészetet.

Az elfogott két férfi egy hónapra szóló letartóztatását szerdán rendelte el a bíróság, a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést nyújtottak be. Megbízójuk ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség.

Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság hivatalos személy sérelmére elkövetett zaklatás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával indított eljárást.

A címlapfotó illusztráció.