Már a hétvégén is sokan látogattak ki a temetőkbe

 

Sokan kihasználva a jó időt már ezen a hétvégén felkeresték hozzátartozóik sírját. Jövő héten lesz mindenszentek és halottak napja, akkor számítanak a legnagyobb tömegre a sírkertekben. A rendőrség felkészült, mindenhol fokozottan figyelnek majd az emlékezőkre. A legtöbb temető tovább tart nyitva és a buszok, villamosok is sűrűbben járnak majd – közölte az M1 Híradója.

Feltöltötték készleteiket a virágárusok Debrecenben, a nagyerdei temetőbe ezekben a napokban több százezren érkeznek. A megnövekedett forgalom miatt most feloldották a hétvégi behajtási tilalmat.

Pécsen is meghosszabbított nyitva tartással várják a látogatókat a temetőbe, a hétvégén itt is sok sírt tettek rendbe a hozzátartozók. A temetőgondnokság külön felhívja a látogatók figyelmét arra, hogy a száraz avarban körültekintéssel helyezzék el a mécseseket.

Budapesten a Farkasréti temetőnél már ezen a hétvégén is óriási volt a tömeg, rendőrök irányították a forgalmat a bejárat környékén, de így is csak lépésben haladtak a járművek. Pedig sokan érkeztek villamossal vagy busszal, a BKK ugyanis a nagyobb budapesti temetők felé rendkívüli járatokat indít a kegyeleti ünnepekre való tekintettel.

A rendőrség azt tanácsolta a halottak napi temetőlátogatásokkal kapcsolatban, hogy aki teheti, a megelőző napokban keresse fel elhunyt hozzátartozói sírját, így is csökkentve a megnövekedett forgalommal járó veszélyhelyzeteket.

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki vigyázzon az értékeire: utazás közben és a temetőben is tartsa értékeit, táskáját olyan helyen, ahonnan nem kerülhet illetéktelenek kezébe.