Az előfutamokkal megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta

 

Már az előfutamok idejére is gyakorlatilag megteltek a lelátók a 12. Nemzeti Vágtán. 72 magyarországi és határon túli település lovasai csatáztak, a leggyorsabbak vasárnap is megmutathatják, mit tudnak. Szokás szerint rengeteg kísérő program várja a látogatókat a Hősök terén, a kocsitoló versenytől a hortobágyi méneshajtáson át, a finom ételekig és a hagyományörző bemutatókig nagyon színes a kínálat – közölte az M1 Híradója.

A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődött szombat délben a 12. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén. A lelátók zsúfolásig megteltek a szurkolókkal.

A Nemzeti vágta versenyzői idén is a döntőket megelőző elővágták legjobbjaiból kerültek ki.

A Nemzeti Vágta a Kárpát-medence legnagyobb lovas rendezvénye, ami a hagyományok ápolása mellett összeköti a vidéki, a fővárosi és a külhoni magyarokat. Idén székely, vajdasági, felvidéki és muravidéki versenyzők is vágtáznak a Hősök terén.

Tavaly egy határon túli település, a délvidéki Temerin lovasa nyerte meg a versenyt. A vágta történetében eddig még senkinek sem sikerült a címvédés. A szervezők szerint idén is szoros futamokra és izgalmas döntőkre számíthat a közönség.

A Nemzeti Vágta döntője vasárnap 15 órakor lesz. A rendezvényen ingyen vehetnek részt a látogatók.