Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

 

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Számottevő csapadék nem várható. Többfelé megélénkül, az ország északnyugati harmadán nagy területen megerősödik a déli, délnyugati szél – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható, tehát meteorológiai értelemben nyári napra számíthatnak (amelynek feltétele, hogy a hőmérséklet legalább 25 fokig emelkedjen). Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.


(Forrás: OMSZ)

Vasárnap éjjel többnyire derült vagy kissé fátyolfelhős lesz az ég, de a hajnali órákra elsősorban északkeleten foltokban köd is képződik. Számottevő csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél főként a Dunántúl északnyugati harmadában megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a szélvédett vidékeken ennél hidegebb is lehet.

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap délután derült vagy gyengén felhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szelet élénk, északnyugaton erős lökések kísérik. A levegő 20 és 25 fok közé melegszik.

(Forrás: OMSZ)