Tavaszias idővel közeledünk a hétvégéhez

 

Csütörtök délelőtt feloszlik a köd és az alacsonyszintű rétegfelhőzet, utána országszerte gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű, legfeljebb eleinte lehet néhol ködszitálás – közölte az Országos Meteorológia Szolgálat oldalán.

A Kisalföldön megélénkül a délire forduló szél.

A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között várható. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék ugyancsak nem valószínű, de néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet általában 5-10 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A maximumhőmérséklet 17-24 fok között valószínű.

Szombaton eleinte többórás napsütésre lehet számítani, majd nyugat felől felhősödés kezdődik. Délután a nyugati megyékben néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 6-11 fok között alakul, de a szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 18-24 fok között valószínű.

Vasárnap hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, helyenként fordulhat elő eső, záporeső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 18-24 fokig melegszik a levegő.

A címlapfotó illusztráció.