Kitüntetést adott át egy NATO főparancsnok-helyettesnek a honvédelmi miniszter

 

(Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A miniszteri határozat szerint a vezérezredes Magyarország elismertsége és honvédelme érdekében végzett példaértékű tevékenységéért, a NATO tagságból eredő kötelezettségének növelése, valamint a Magyar Honvédség képességeinek növelése érdekében tett erőfeszítéséért kapta az elismerést.

A szövetségért érdemjelet Sir James Everard vezérezredesnek, a NATO Szövetséges Erők Európai Parancsnoksága főparancsnok-helyettesének Benkő Tibor honvédelmi miniszter  adta át csütörtökön.

Benkő Tibor az elismerés átadásakor példaértékűnek nevezte azt a katonai szolgálatot, amellyel Sir James Everard a NATO szövetséges erőit és országát szolgálja. A miniszter megbeszélésükről szólva úgy fogalmazott, jó úton járnak, és ezen az úton kell továbbhaladniunk közösen.

A kitüntetett nagy megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, megjegyezve, hogy Benkő Tibornak valójában önmagának kellene köszönetet mondania. Egyrészt Magyarország sikeres húszéves NATO-tagságáért, másrészt mivel – mint fogalmazott – öröm veletek dolgozni. Azt mondta, a magyar katonák kreatívak, és jó elképzeléseiket, ötleteiket meg is valósítják.