Többen is rosszul lettek szavazás közben

 

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választás történéseit! Folyamatosan frissülő cikkünkért ide kattintson.

Több rendkívüli eseményről is beszámolt vasárnap 9 óráig a Nemzeti Választási Iroda.


Kapuváron a 2. szavazókörben az egyik delegált tag bejelentette, hogy a bizottság további munkájában nem tud részt venni, a Helyi Választási Iroda vezetője ezért a határozatképesség biztosítása érdekében póttag bevonásáról intézkedett – közölte a Nemzeti Választási Iroda.

Kecskeméten a 92. szavazókörben a szavazatszámláló bizottság egyik tagja lett rosszul a szavazóköri helyiségben. A szavazást azonban nem kellett felfüggeszteni, mert senki sem voksolt a rosszullét idején. A bizottság elnöke mentőt hívott és kórházba szállították az érintett bizottsági tagot.

A Heves megyei Sarud 1. szavazókörében a szavazata leadása előtt egy választópolgár lett rosszul, akihez szintén mentőt kellett hívni.

A Fejér megyei Igaron is egy választott bizottsági tag lett rosszul, aki nem tudta folytatni munkáját, így egy póttagot hívott be a Helyi Választási Iroda vezetője.

Székesfehérváron a Szamos utcában, a 49. szavazókörben áramszünet van. Az áramszolgáltató még dolgozik a hiba elhárításán, de a szavazás menetére nincs kihatással.

A címlapfotó illusztráció.