Egymilliárd forintot meghaladó nyeremények az Ötös- és Hatoslottón

 

A 41. játékhéten érdemes lottószelvényt venni, hiszen az Ötös- és Hatoslottó főnyereménye egyaránt egymilliárd forint feletti összeggel várja a játékosokat. Előbbi játék esetében a helyesen megtippelt öt szám 1,737 milliárd forintot, utóbbi játék telitalálata pedig 1,212 milliárd forintot ér.

Lottószelvényt tölt ki egy férfi (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A Szerencsejáték Zrt. két legismertebb játéka ismét kimagasló nyereményt kínál a játékosok számára. Ennek döntő oka, hogy az Ötös- és a Hatoslottó főnyereményét is legutoljára tizennégy héttel ezelőtt nyerték meg – olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

A 2019-es év mozgalmas volt mindkét játék esetében. Időrendi sorrendben haladva – a tizenharmadik játékhéten – először egy Hatoslottó játékos örülhetett, hiszen a játék történetének második legnagyobb nyereményét, 1,688 milliárd forintot vihetett haza.

Néhány héttel később újabb lottótörténeti pillanat következett, ezúttal az Ötöslottó jackpotját neyerték meg, ami a játék több mint 62 éves történetének harmadik legnagyobb nyereménye, a közel 4,2 milliárd forint volt.

Általánosságban elmondható, hogy a Hatoslottó esetében gyakrabban születik telitalálatos szelvény, ebből adódóan ritkábban fordul elő, hogy 10 számjegyű főnyeremény születik. Az elmúlt néhány évet vizsgálva például kiderül, hogy míg 2016-ban egyszer sem, addig 2017-ben mindössze kétszer, 2018-ban és 2019-ben pedig egyszer született egymilliárd forintot meghaladó összegű telitalálat. Az Ötöslottó esetében más a helyzet, hiszen a játék legutóbbi 4 telitalálatának értéke rendre felülmúlta ezt az álomhatárt.

Érdemes tehát figyelemmel követni a szombati és vasárnapi sorsolásokat, hiszen igazán nagy nyeremények várnak a játékosokra.

A címlapfotó illusztráció.