Bakondi: Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet

 

Magyarország létrehozta a biztonságos határőrizetet – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 péntek esti műsorában. Bakondi György hozzátette: Magyarország képes távol tartani, ellenőrizni a határsértőket. A magyar határőrizet példaértékűvé vált – közölte.


A főtanácsadó kitért arra, hogy számos fontos fórumon, így az Arraiolos-csoport athéni tanácskozásán is szóba került a migrációs válság. Bakondi György azt mondta: ha az egyre növekvő számú népesség csak egy bizonyos százaléka dönt úgy, hogy útnak indul, akkor is jelentős számban érkezhetnek Európába.

Bakondi György azt mondta, a migráció szempontjából jelentős tétje van az Európai Unión belül az államok együttműködésének, de az önkormányzatok állásfoglalásának is.

Kiemelte, súlyos következményekkel járna, ha abba a tévhitbe esnének települések, hogy pénzt kapnak cserébe, ha néhány migránst befogadnak. Ahogy több helyen súlyos következményekkel járt is – emelte ki a főtanácsadó, példaként említve, hogy az ilyen városokban no-go zónák kialakulása, a késelések, a terrorizmus, a köztörvényes bűncselekmények számának emelkedése volt megfigyelhető.