A köd feloszlása után kisüt a nap a hétvégén

 

Szombat éjszakára csökken a felhőzet, majd hajnalban főként nyugaton, délnyugaton és az Északi-középhegység völgyeiben foltokban köd képződhet. Napközben a ködfoltok feloszlása után túlnyomóan napos idő várható kevés fátyolfelhővel. Csapadék nem lesz. Helyenként megélénkül a déli, délnyugati szél – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 17 és 23 fok között valószínű.

(Forrás: OMSZ)

(Forrás: OMSZ)

Vasárnap éjszaka többfelé párássá válik a levegő, kiterjedtebb ködtakaró az északi, északnyugati megyékben alakulhat ki, és ott maradhat meg legtovább a délelőtt során. Ezek feloszlását követően viszont döntően napos időre számíthatunk változó mennyiségű fátyolfelhőzettel. Csapadék nem lesz. A délies szelet főként a Dél-Dunántúlon kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 24 fok között várható, a tartósabban ködös északnyugati tájakon lehet hűvösebb az idő.

(Forrás: OMSZ)