Bérlakásokkal segíti a szekszárdi gázrobbanás érintettjeit az önkormányzat

 

Bérlakást ajánlott fel az önkormányzat azoknak, akik nem tudnak visszamenni otthonaikba Szekszárdon. Több, mint száz embert érint a tegnap történt gázrobbanás, amely egy társas ház második emeletén történt. Öten sérültek meg, közülük ketten súlyosan. A tűzoltók még vizsgálják az esetet. A hatóságok csütörtökön közös sajtótájékoztatót tartottak.

Tűzoltók a Herman Ottó utcai társasházban, ahol gázrobbanás történt egy második emeleti lakásában (Fotó: MTI/Kiss Dániel)

Már szerda este megkezdte a katasztrófavédelem a felrobbant szekszárdi társasház kárelhárítását, még aznap egy statikus életveszélyesnek minősítette a házat, miután felmérte annak állapotát. A nagy erejű robbanás következtében a társasház minden ablaka betört, több lépcső is összeomlott – hangzott el az M1 híradójában.

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón a tűzoltóság elmondta az eddigi vizsgálatok azt bizonyítják, hogy fizikai robbanás történt, vagyis nem keletkezett tűz az épületben, emiatt sokkal nehezebb megállapítani a robbanás kiváltó okát és  gócpontját.


A sajtótájékoztatón Ács Rezső, a város polgármestere elmondta, a robbanás károsultjai számára tizenhárom teljesen felszerelt bérlakást, és több kollégiumi férőhelyet biztosítottak, amelyeket már el is foglaltak az érintettek.

A legfrissebb értesülések szerint a robbanás öt áldozata közül már négyet kiengedtek a kórházból. Az ötödik személy is jobban van, csak megfigyelésre tartják bent.